Coraz częściej słyszy się o nowych rozwiązaniach w walce z nowotworami. Naukowcy prowadzą różnorodne badania, które mają na celu wyleczenie nowotworu. Ostatnio polskim naukowcom udało się odkryć rewelacyjną dietę, która miałaby leczyć nowotwory.


Tego wszystkiego dowiedli dietetyk Janusz Pić oraz Danuta Pić, których odkrycie dotyczy przypraw stosowanych na co dzień w naszej kuchni. Odkryli oni, że te przyprawy mogą nas chronić przed nowotworami, a tym samym mogą blokować rozwój komórek rakowych. Prof. Janusz Meder z Polskiej Unii Onkologii uznaje właśnie taką dietę, ale też i inni onkolodzy.
To teraz powstaje pytanie, jakie przyprawy mogą nas ochronić przed rakiem? Otóż wystarczy pieprz i kurkuma. Należy zażywać codziennie łyżkę tych przypraw, aby doszło do samobójstwa młodych komórek rakowych. Natomiast duszona cebula będzie nas chroniła przed rakiem jelita.


Dietetyk Janusz Pić sam zachorował na raka prostaty i tarczycy i dlatego też postanowił poszukać diety antyrakowej. Jego dietę zatwierdziła Polska Unia Onkologii. Poza tym nauczanie tej diety przez Centrum Onkologii w Warszawie zostało sfinansowane przez śląski NFZ.
Produkty lecznicze w diecie tego dietetyka to:
- kasza kukurydziana,
- ryż,
- mus jabłkowy,
- kasza quinona,
- kasza gryczana,
- fasola mung,
- soczewica,
- fasola biała,
- fasola adzuki,
- pasta z fasoli,
- pasztet z fasoli,
- gulasz warzywny,
- pasta z soczewicy,
- kotlety z fasoli,
- surówka z kiszonej kapusty.