Coraz częściej słyszy się o nowych rozwiązaniach w walce z nowotworami. Naukowcy prowadzą różnorodne badania, które mają na celu wyleczenie nowotworu. Ostatnio polskim naukowcom udało się odkryć rewelacyjną dietę, która miałaby leczyć nowotwory.
![Ground pepper by Dvortygirl ground pepper photo](http://mocnezdrowie.pl/wp-content/uploads/2016/12/2445140434_06c0327aa4_ground-pepper.jpg)
![](http://mocnezdrowie.pl/wp-content/plugins/wp-inject/images/cc.png)
Tego wszystkiego dowiedli dietetyk Janusz Pić oraz Danuta Pić, których odkrycie dotyczy przypraw stosowanych na co dzień w naszej kuchni. Odkryli oni, że te przyprawy mogą nas chronić przed nowotworami, a tym samym mogą blokować rozwój komórek rakowych. Prof. Janusz Meder z Polskiej Unii Onkologii uznaje właśnie taką dietę, ale też i inni onkolodzy.
To teraz powstaje pytanie, jakie przyprawy mogą nas ochronić przed rakiem? Otóż wystarczy pieprz i kurkuma. Należy zażywać codziennie łyżkę tych przypraw, aby doszło do samobójstwa młodych komórek rakowych. Natomiast duszona cebula będzie nas chroniła przed rakiem jelita.
![Turmeric by Steven Jackson Photography turmeric photo](http://mocnezdrowie.pl/wp-content/uploads/2016/12/3769698051_71438de2e3_turmeric.jpg)
![](http://mocnezdrowie.pl/wp-content/plugins/wp-inject/images/cc.png)
Dietetyk Janusz Pić sam zachorował na raka prostaty i tarczycy i dlatego też postanowił poszukać diety antyrakowej. Jego dietę zatwierdziła Polska Unia Onkologii. Poza tym nauczanie tej diety przez Centrum Onkologii w Warszawie zostało sfinansowane przez śląski NFZ.
Produkty lecznicze w diecie tego dietetyka to:
- kasza kukurydziana,
- ryż,
- mus jabłkowy,
- kasza quinona,
- kasza gryczana,
- fasola mung,
- soczewica,
- fasola biała,
- fasola adzuki,
- pasta z fasoli,
- pasztet z fasoli,
- gulasz warzywny,
- pasta z soczewicy,
- kotlety z fasoli,
- surówka z kiszonej kapusty.